Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ


 Οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής στην σωματική και πνευματική ανάπτυξή τους και ιδιαίτερα τη σπουδαιότητα της καθημερινής  κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.
Οι μαθητές των μικρών τάξεων φιλοτέχνησαν σχετικές αφίσες, ενώ οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων έγραψαν τις απόψεις τους για τις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούν.


Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


 Οι μαθητές της Β΄ και Δ' τάξης με τις δασκάλες τους έσπειραν ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες, κάνοντας το σχολείο πραγματικό φυτώριο. Γεμάτοι υπερηφάνεια περιμένουν να δουν τους κόπους τους να καρποφορήσουν...







ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


 Οι μαθητές της Στ' τάξης διερεύνησαν ομαδοσυνεργατικά τη χρήση του διαδικτύου, τη σπουδαιότητά του στην καθημερινή μας ζωή και τους κινδύνους που κρύβει. Παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τις εργασίες τους και τους ενημέρωσαν για τους κινδύνους των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.



ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ


 Οι μαθητές της Στ' τάξης, με την καθοδήγηση του δασκάλου κ. Χρήστου Φερινίδη, γνώρισαν έγχορδα, πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα. Έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια, προσεγγίζοντας με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο το θέμα της μουσικής.








ΜΑΘΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 Σε συνεργασία με την Τροχαία Κομοτηνής οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ενημερώθηκαν πώς πρέπει να κυκλοφορούν με ασφάλεια ως ποδηλάτες και γνώρισαν τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Με τα ποδήλατά τους εφάρμοσαν βιωματικά ό,τι άκουσαν από τους αρμόδιους τροχονόμους.